ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων

Switch to desktop Register Login

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

     Έχοντας υπ΄ όψιν τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος» που θα γίνει τη 12η του Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 μ.μ. στο κατάστημα του ΚΕΠΑΠ επί της Πυλαρινού 84, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

  1. Επί της αιτήσεως του συλλόγου χορού και άθλησης «ΧΟΡΟΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» για παραχώρηση αθλητικής εγκατάστασης στο ΔΑΚΚ. 
  2. Επί της αιτήσεως του σωματείου γονέων και συγγενών παιδιών με αυτισμό «ΦΑΣΜΑ» για παραχώρηση κολυμβητηρίου στο ΔΑΚΚ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕ.Π.Α.Π

ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

Διαβάστε περισσότερα...

Με την ακόλουθη ανακοίνωση, το Τμήμα Αθλητισμού του ΚΕ.Π.Α.Π Δήμου Κορινθίων , κάνει γνωστό ότι, από τις 28/01/2019 όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κορίνθου, και δεν ανήκουν στις δραστηριότητες κάποιου επίσημου συλλόγου, θα πρέπει να εκδώσουν Αθλητική Κάρτα.

Η κάρτα θα εκδίδεται ΔΩΡΕΑΝ με τη συμπλήρωση Αίτησης/Δήλωσης.

Η αίτηση θα συνοδεύεται:

  1. Από Ιατρική γνωμάτευση Παθολόγου ή Καρδιολόγου.
  2. Δύο έγχρωμες φωτογραφίες.
  3. Φωτοαντίγραφο, Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.


Η παραλαβή αιτήσεων θα γίνεται από τα γραφεία του Σταδίου Κορίνθου (Δευτέρα – Παρασκευή τις ώρες:9:00πμ έως 17:00μμ

και από την ιστοσελίδα www.kepap.gr

  

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΠ.Α.Π     

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ        

Διαβάστε περισσότερα...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων και το Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους και εκτιμώντας τη σημασία της επιστημονικής καταγραφής των προφορικών μαρτυριών του Κορινθιακού λαού,
διοργανώνουν εκδήλωση για την προφορική ιστορία,
την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, 7.00μμ
στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου
με ομιλήτρια, την ιστορικό κα Τασούλα Βερβενιώτη και θέμα: "Προφορική ιστορία και μνήμη σε εποχές κρίσης"

Η Τασούλα Βερβενιώτη είναι ιστορικός, ζει στην Αθήνα και η ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στην κοινωνική ιστορία της δεκαετίας 1940. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών και έκανε το Διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα τη συμμετοχή των γυναικών στην Εαμική Αντίσταση. Η πρόσφατη ιστορική της έρευνα εστιάζεται στον ελληνικό εμφύλιο, από τη σκοπιά των ‘παιδιών’. Έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει γράψει πλήθος άρθρων σε συλλογικούς τόμους και ιστορικά περιοδικά στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Από το 2011 πρωτοστατεί στην οργάνωση σεμιναρίων και την ίδρυση Ομάδων Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ) ο αριθμός των οποίων αυξάνεται –κυρίως στην Αθήνα- με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

 

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Λίγα λόγια….

Στόχος:
- Η επαφή του κορινθιακού κοινού και η προβολή της τοπικής μας Ιστορίας από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα, στη διασύνδεσή της ασφαλώς με την ευρύτερη ελληνική, την ευρωπαϊκή και παγκόσμια Ιστορία
 - Η συστηματική καταγραφή, ανάδειξη, αρχειοθέτηση και αξιοποίηση της προφορικής τοπικής κορινθιακής Ιστορίας
- Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και συνάμα η δραστηριοποίησή τους με ποικίλες μορφές (π.χ. δραματοποιήσεις) σε θέματα που αφορούν την Ιστορία μας.
-Η διεξαγωγή επιτόπιων ξεναγήσεων και εκδρομών σε μέρη που σχετίζονται ή αναδεικνύουν σημαντικές πτυχές της τοπικής μας Ιστορίας
-Η οργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων κλπ με ειδικευμένους επιστήμονες ή προσωπικότητες καθιερωμένες για τη δράση τους και την προσφορά τους, που θα απευθύνονται στους συνδημότες μας και θα αφορούν ποικίλα ιστορικά θέματα τοπικά ή γενικά.
Να σημειωθεί ότι ως Ιστορία νοούμε το σύνολο των ενεργειών του ανθρώπινου παράγοντα σε κάθε τομέα της ζωής και όχι την περιχαράκωσή της στα πολιτικά ή πολεμικά γεγονότα.
Οργάνωση:
Την πρωτοβουλία έχει πάρει ομάδα που αποτελείται από άτομα που αγαπούν την Ιστορία και ταυτόχρονα επιθυμούν να αναδείξουν και να περισώσουν την ιστορία του τόπου μας, που μελετούν ή ερευνούν το ιστορικό μας παρελθόν ενώ παράλληλα απευθύνεται και επιδιώκει την πολύτιμη συνεργασία όποιων ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συμβάλουν στη συλλογική δραστηριότητα. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη εξάλλου είναι ο ιδανικός φορέας που, υποστηρίζοντας πιλοτικά την προσπάθειά μας αυτή, μπορεί να συντελέσει ουσιαστικά στην επιτυχία της .

Ομάδα Πρωτοβουλίας:
•    Ασλαματζίδου Ζωή, Αρχαιολόγος, Επίτιμη Διευθύντρια Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
•    Θηβαίου Βάσια, Φιλόλογος
•    Όλγα Καραγεώργου-Κουρτζή, δρ. Ιστορίας, Σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων ε.τ.
•    Μητρογιάννη Παναγιώτα, Φιλόλογος (Προϊσταμένη, αποσπασμένη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους)
•    Παϊβανά Μαρία, Φιλόλογος
•    Πούλης Γεράσιμος, Γυμναστής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εργομετρία
•    Χανιώτου-Μαλάμου Βούλα, Φιλόλογος
•    Χρυσάφη-Ζωγράφου Ξένια, Αρχιτέκτων, τ. Αναστηλωτής Μηχανικός Ιστορικών Μνημείων ΥΠΠΟ
•    Πιαδίτου – Σταθοπούλου Βάντα, Μαθηματικός, MSc Διδακτικής
•    Φούζα Ελένη, Φιλόλογος
•    Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα...